top of page

Костянтин Бобін | Мілена Гудим | Олександр Катеруша | Катерина Коншина | Аліна Крючкова | Дар'я Тимченко | Яніна Холодова

Відновлення зв'язків: Модульний метод зцілення громад

Галерея проекту

Saltivka_edited.jpg

На тлі ландшафту руйнації цей проєкт має на меті дослідити відновлювальний підхід до відбудови зруйнованої околиці вздовж вулиці Наталії Ужвій. Особлива увага зосереджена на блочно-панельній будівлі № 62 серії ІІ-57 (П-57), якій понад 50 років і яка зазнала різного ступеня пошкоджень. Це включає повне руйнування блоків, небезпечні під'їзди, пробиті отвори по всій будівлі та поверхневі пошкодження її конструкції. Як наслідок, мешканці відчувають себе відірваними та відчуженими серед руїн.

Використовуючи підхід до дизайну, орієнтований на користувача, наш проєкт має на меті запропонувати такий метод відбудови, що ставить у пріоритет відновлення життєвих сил та відчуття приналежності. Наш фокус полягає в насиченні простору життям, що дозволить людям відновити своє звичне оточення. Ми маємо намір створити комфорт, підвищити мобільність, запровадити екологічно чисту екосистему з інтеграцією сонячної енергії, а також максимізувати ізоляцію для енергоефективності.

Наша пропозиція включає створення 295 нових квартир та розширення житлового простору відповідно до потреб громади. Крім того, ми плануємо створити зелені зони та безліч спортивних майданчиків для дітей, що сприятиме зміцненню почуття спільноти та добробуту в межах кварталів. Надаючи пріоритет користувацькому досвіду та цілісній ревіталізації, цей проєкт має на меті відновити зв'язки та створити світле майбутнє для постраждалої громади.

bottom of page